piatok 25. januára 2008

Vyučovanie

Priebeh vyučovania

Školský rok trvá jeden mesiac, počas ktorého profesori zadávajú dve látky. Po konci školského roka nasleduje týždeň prázdnin. Registrácia pre nových študentov trvá celý školský rok a uzatvára sa cez prázdniny, počas ktorých si nový žiaci zvolia predmety, na ktoré budú chodiť. Štúdium trvá sedem rokov a po jeho skončení sa stávate kvalifikovaným čarodejníkom a môžete si nájsť prácu podľa vášho zamerania.

Zápis na predmety

Zápis na predmety trvá vždy týždeň, ktorý predstavuje prázdniny. Počas týchto siedmych dní máte možnosť zvoliť si z predmetov, ktoré sa vo vašom ročníku vyučujú. Počet predmetov si môžete určiť sami, no nižšie je napísané, na koľko minimálne predmetov musí chodiť žiak daného ročníka. Za celý školský rok, musíte každé dva týždne poslať domáce úlohy a prečítať si jednotlivé látky.


Látky (pre učiteľov)

Každý učiteľ si musí vytvoriť "učebňu" - stránku na serveri estranky.sk, musí si urobiť rubriky, na zoznam žiakov, kde bude potom písať ich známky a manu. Každý učiteľ musí napísať počas školského roka dve látky (nazve ich 1. polrok a 2. polrok, ale môže ich napísať obe naraz), ku ktorej zadá domácu úlohu pre študentov. Tie mu následne chodia sovou poštou (e-mailom) a profesor je povinný úlohy spravodlivo oznámkovať do daného termínu, zvyčajne do termínu posielania ďalšej látky. Látky by mali byť napísané formou RPG. Učebné osnovy na daný predmet si profesor zvoľuje sám. Je lepšie, keď dané látky obsahujú aj zábavu, napr. keď profesor donesie na hodinu aj nejaké pomôcky.

Posielanie DÚ (pre žiakov)

Každý študent, ktorý sa zapísal na daný predmet je povinný zaslať domácu úlohu zadanú profesorom do termínu. V domácich úlohách používajte diakritiku a interpunkciu, snažte sa písať spisovne a píšte veci týkajúce sa zadania, lebo známka sa vám môže znížiť.



Počet predmetov na študenta

Každý študent musí chodiť aspoň na niekoľko predmetov. Maximálny počet nie je zadaný, takže môžete chodiť aj na všetky. Do tejto stupnice sa zarátavajú aj povinné predmety.
1. ročník - 2 predmety
2. ročník - 3 predmety
3. ročník - 4 predmetov
4. ročník - 5 predmetov
5. ročník - Iba povinný predmet! *
6. ročník - 6 predmetov
7. ročník - 7 predmetov

* 5. ročník, je ročník, kde všetci študenti absolvujú testy VČÚ (Vynikajúca Čarodejnícka Úroveň). Preto majú jediný povinný predmet - Základy Mágie, ktorý vyučuje riaditeľ školy. Na tomto predmete bude priebežne pribúdať niečo o ostatných predmetoch. Na konci roka bude každému žiakovi odoslaný test, ktorý budú povinný vyplniť do daného termínu.

Celková bodová stupnica

Domáce úlohy sa hodnotia manou, ktorú za úlohu dostane. Profesor úlohu známkuje manou od 0 po 100, takže napríklad keď žiak pošle jednu super úlohu a druhú hroznú a dostane napr. 100 a 20 many, za tento predmet má 120 many. Známky pri prechádzaní do vyšších ročníkov nerozhodujú - sú len informatívne pre vás a pre profesorov. Dôležitý je počet many.


Bodová stupnica jednej úlohy:
V* (vynikajúci) ♦100 many
V (výborný): ♦ 99 - 85 many
CH (chválitebný): ♦ 84 - 70 many
D (dostačujúci): ♦ 69 - 50 many
S (slabý): ♦ 49 - 25 many
H (hrozný): ♦ 24 - 6 many
T (troll): ♦ 5 - 0 many
Za neodovzdanie úlohy dostane žiak 0 many.


Bodová stupnica z výslednej many:
V* (vynikajúci) ♦ 200-190 many - POSTUPUJE S VYZNAMENANÍM
V (výborný): ♦ 189 - 150 many - POSTUPUJE S POCHVALOU
CH (chválitebný): ♦ 149 - 100 many - POSTUPUJE
D (dostačujúci): ♦ 99 - 70 many - POSTUPUJE S VÝSTRAHOU
S (slabý): ♦ 69 - 36 many - SKÚŠKA, KTORÁ ROZHODNE
H (hrozný): ♦ 35 - 15 many - PREPADÁ
T (troll): ♦ 14 - 0 many - PREPADÁ
Žiak môže postúpiť do ďaľšieho ročníka len vtedy, keď zo žiadneho predmetu neprepadne.
 

Žiadne komentáre: